Sint veilig aan wal in Zutphen

Geplaatst op 19 november 2011, om 15:29 uur


ZUTPHEN
– Ondanks de lage waterstand in de IJssel heeft Sinterklaas zaterdagochtend veilig voet aan wal kunnen zetten. De intocht in de Hanzestad trok enkele duizenden belangstellenden.

De pakjesboot meerde rond 10 uur af aan de IJsselkade. Honderden kinderen stonden samen met hun ouders de goedheiligman al op de wachten. Nadat de Sint langs de dranghekken alle kinderen had begroet besteeg hij zijn paard Amerigo voor een rit door de Zutphense binnenstad. Ook langs de route stonden enorm veel kinderen de Sint en zijn pieten op te wachten. Met enige vertraging arriveerde Sinterklaas bij het gemeentehuis waar hij welkom werd geheten door burgemeester Arnold Gerritsen. Na de traditionele balkonscène was de intocht in Zutphen ten einde.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Volgens de gemeente is de intocht goed verlopen. “Waarschijnlijk door het zachte weer was het drukker dan andere jaren”, liet een opgetogen medewerker van de gemeente weten.

Foto gratis op groot formaat hebben? Mail naar de fotograaf via [email protected] (Het handigste is als u bij u verzoek de kleine foto van de site meestuurt.)