Snorfietser bespuugd na verkeersconflict

Geplaatst op 16 november 2011, om 17:38 uur

APELDOORN – Op dinsdag 15 november is een 43-jarige snorfietser uit Apeldoorn uitgescholden en bespuugd, na een verkeersconflict tussen de snorfietser en twee fietsers aan de Kanaalstraat in Apeldoorn. Bij het verkeersincident raakte niemand gewond.

De snorfietser reed rond 14.20 uur op de Kanaalstraat in de richting van de Stationsstraat, en wilde linksaf slaan bij het appartementencomplex ‘Het Potlood’. Op dat moment kwamen vanuit de Stationsstraat twee jongens achter elkaar aan fietsen, die de afslaande snorfietser te laat opmerkten en plotseling moesten remmen. Hierdoor botsen de twee fietsers op elkaar, maar kwamen niet ten val. Eén van de jongens schold de snorfietser uit en spuugde hem in zijn gezicht. Ook trapte één van de jongens de snorfiets om, waardoor deze werd beschadigd. Toen een passant de jongens hierop aansprak, gingen de fietsers er vandoor.

Het duo heeft het volgende signalement: één van de jongens heeft een blanke huidskleur en is 20-30 jaar oud. Hij is ongeveer 1.80m lang en heeft kort donkerblond haar. De andere jongen heeft een donkere huidskleur en is 20-30 jaar oud. De politie is op zoek naar tips en getuigen en vraagt deze te bellen via 0900-8844.