Speciale brommerstalling bij station Zutphen - GelreNieuws.nl

Speciale brommerstalling bij station Zutphen

Geplaatst op 15 november 2011, om 14:34 uur

ZUTPHEN – Brom- en snorfietsers hebben bij station Zutphen een aparte, eigen stalling gekregen waar gratis geparkeerd kan worden. Er is in het monumentale stationsgebouw een eigen ruimte gemaakt voor deze categorie. De fietsenkelder onder het station is nu uitsluitend voorbehouden aan gewone fietsen. Voor gewone fietsen komen er circa honderd plaatsen bij.

“Met deze extra bewaakte stalling voor brom- en snorfietsen bieden we samen met ProRail nog meer service aan de reiziger. Het feit dat er de eerste dag al zoveel gebruik van is gemaakt geeft aan dat de behoefte groot is”, aldus wethouder Patricia Withagen.

De nieuwe brom- en snorfietsstalling is ook bedoeld voor de zogenoemde buiten model fietsen met bijvoorbeeld een krat voorop. De bijzondere bewaakte stalling heeft een plek in het oude stationsgebouw uit 1952 gekregen. In totaal is er ruimte voor zeventig brommers. Er is een speciale coating op de vloer en extra ventilatie aangebracht. De stalling is deze week geopend.

Initiatief
De nieuwe stalling voor brommers wordt gefinancierd door de gemeente Zutphen en ProRail in het kader van het programma Ruimte voor de Fiets. In de oude situatie stonden bij station Zutphen de brommers in dezelfde fietsenkelder als de gewone fietsen. Deze situatie was niet ideaal. Zo moesten de brommerrijders met hun zwaardere voertuig de keldertrap op en af. Met de nieuwe stalling, die op de begane grond staat, hoeft dat niet meer.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com