Stappers aangehouden

Geplaatst op 6 november 2011, om 17:35 uur

HEERDE/HARDERWIJK – In Heerde ontstond aan het eind van de horecanacht bij een horecazaak een vechtpartij. Een politiebiker en horecapersoneel wisten de vechtende mensen te scheiden. Een 20-jarige Heerdernaar werd aangehouden.

Terwijl deze door ter assistentie gearriveerde agenten werd weggebracht, was er een 19-jarige Utrechtenaar die aangifte van mishandeling wilde doen. Gezien de hectiek was dat even niet mogelijk en gezien was, dat ook hij klappen had uitgedeeld. De jongeman werd aangegeven dat hij zich moest verwijderen, maar dit weigerde hij. Vervolgens werd hij aangehouden.

Een 19-jarige Heerdenaar werd diezelfde nacht aangehouden omdat hij een jonge vrouw had mishandeld. De jongeman was op de fiets en wist in eerste instantie aan de agenten te ontkomen. Korte tijd later kon hij worden klemgereden en werd hij ingesloten voor verhoor.

In Harderwijk werden een 21-jarige Harderwijker en een 15-jarig meisje uit Ermelo aangehouden. Zij vonden het nodig om agenten tijdens hun horecadienst uit te schelden. Beiden zijn bekeurd.