Struikrovers maken fietsen buit

Geplaatst op 11 november 2011, om 13:36 uur

APELDOORN – De politie onderzoekt twee berovingen die op woensdag 9 en donderdag 10 november plaatsvonden. Bij beide incidenten zijn tieners beroofd van hun fiets.

Op woensdag fietste een 14-jarige jongen rond 20.30 uur op de Nobelstraat, toen hij werd aangesproken door een onbekende jongeman. De fietser stopte, waarna de jongeman de fietser met een mes bedreigde en zijn fiets aan hem af moest staan. De 14-jarige gaf hem zijn fiets en de jongeman ging er snel vandoor. De verdachte heeft het volgende signalement: hij is ongeveer 17 jaar oud, heeft een blanke huidskleur en is ongeveer 1.85m lang. De jongeman heeft bruine ogen, donkerblond haar en een normaal postuur.

Donderdag fietste een 13-jarige jongen rond 20.10 uur op de Laan van Kerschoten, toen twee jongens met een zwarte bivakmuts de weg op sprongen en zijn fiets wilden hebben. De fietser probeerde te ontkomen en duwde zijn fiets tegen één van de jongens aan, waardoor de verdachte ten val kwam. Hierna ging de verdachte er op de fiets vandoor en rende de andere jongeman er achteraan in de richting van de Koninginnelaan. Even later vond de 13-jarige jongen zijn fiets en tas, die wel was doorzocht, terug in de bosjes aan de Laan van Kerschoten. In de tas zaten geen waardevolle bezittingen en er was niks uit weggenomen.
De daders van deze beroving hebben het volgende signalement: twee jongens van ongeveer 17 jaar oud, 1.80m lang. Beide droegen zwarte bivakmutsen.

De politie onderzoekt de berovingen en is op zoek naar mensen die iets gehoord of gezien hebben. Er zijn nog geen aanwijzingen dat de berovingen met elkaar te maken hebben. Getuigen kunnen de politie bellen via 0900-8844.