Tientallen bekeuringen bij controle Baak - GelreNieuws.nl

Tientallen bekeuringen bij controle Baak

Geplaatst op 15 november 2011, om 18:13 uur


BAAK –
Bij een grootscheepse verkeerscontrole in Baak zijn dinsdag-middag en -avond enkele tientallen automobilisten bekeurd.

De controle vond plaats op de N314 tussen Baak en Toldijk. Met behulp van kentekenherkenningsapparatuur werden automobilisten met een belastingschuld door motoragenten van de weg gehaald en naar industrieterrein Dambroek geleid. De belastingdienst heeft wegens achterstallige belasting 4300 euro geïnd. Ook heeft zij beslag gelegd op acht voertuigen wegens achterstallige betaling van totaal ruim 99.000 euro belastinggeld.

Daarnaast had de politie aandacht voor verkeersovertredingen. Er zijn 40 bekeuringen uitgeschreven, waaronder voor mobiel bellen, verkeerde verlichting, verduisterde ruiten, het niet dragen van een autogordel, het rijden met te gladde banden, verlopen APK, de kentekenplaat niet goed zichtbaar hebben en het rijden zonder geldig rijbewijs. De overtreders krijgen hun boete thuisgestuurd.

Van drie personen die in het politiesysteem gesignaleerd stonden voor openstaande boetes, werd het geld, totaal 550 euro, direct geïnd.

De verkeerscontrole begon om 13 uur en en werd rond half zeven beëindigd. Naast politie en belastingdienst was ook de Koninklijke Marechaussee (KMar) en de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RdW) aanwezig. In totaal werden zo’n 45 opsporingsambtenaren ingezet.

[jwplayer mediaid=”45094″]

Of bekijk op Youtube.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com