Twee mannen opgepakt voor hennepteelt

Geplaatst op 19 november 2011, om 12:09 uur

LOCHEM – Afgelopen week is er een hennepplantage ontdekt aan de Dortherweg in de Kring van Dorth, in de gemeente Lochem. Inmiddels zijn twee mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze hennepteelt. 

De plantage is na een melding ontdekt en ontmanteld op woensdag 16 november. In een schuur bij een woning waren diverse ruimtes ingericht als hennepkwekerij. In de schuur zijn geen planten meer aangetroffen, alleen bladresten. Alle aanwezige apparatuur is in beslag genomen en vernietigd. De energieleverancier stelde vast dat de stroom illegaal werd afgetapt en legt vermoedelijk een naheffing op.

Omdat vastgesteld kon worden dat er al geoogst was, heeft de politie in het kader van ‘pluk ze’ wetgeving ter plekke een bus en een Audi personenauto in beslag genomen . Tijdens de ontruiming woensdag is een 54-jarige man aangehouden. Vrijdag is ook een 26-jarige man aangehouden, beide afkomstig uit de gemeente Lochem. Beide mannen zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op.