Vier jaar cel voor ontucht Brummenaar - GelreNieuws        

Vier jaar cel voor ontucht Brummenaar

Geplaatst op 30 november 2011, om 14:31 uur

ZUTPHEN – F.S. (42) uit Brummen is woensdagmiddag door de rechtbank in Zutphen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar, waarvan één voorwaardelijke en met een proeftijd van vijf jaar. Het OM had 8 jaar celstraf geëist.

S. stond terecht voor het plegen van ontucht met in ieder geval 7 minderjarige tieners. Die varieerden in leeftijd van dertien tot zestien jaar. Daarnaast maakte hij kinderporno en had hij het in bezit. S. werd ook verkrachting ten laste gelegd, maar daarvan was volgens de rechtbank geen sprake. De jongens zochten vrijwillig contact voor seks, aldus de rechtbank.

De slachtoffers werden door S. benaderd via een chatsite. Hij was daar actief onder meerdere valse namen. In sommige gevallen ging het om seks tegen betaling. Een aantal tieners heeft verklaard dat S. hen chanteerde. S. zou gezegd hebben dat hij compromitterende films van hen op internet zou zetten of hun ouders in zou lichten als zij geen seks meer met hem wilden hebben. S. ontkende tijdens de inhoudelijke behandeling dat er sprake was van dwang.

S. leidde jarenlang een dubbelleven. Hij was jeugdtrainer bij FC Zutphen, scout van De Graafschap en jarenlang jeugdtrainer bij SC Brummen. FC Zutphen schorste hem meteen nadat hij werd aangehouden. Uit onderzoek is niet gebleken dat S. geen pupillen heeft misbruikt, bleek twee weken geleden.

“Met name omdat er geen sprake is van verkrachting, is de straf veel lager dan geëist”, aldus de rechtbank woensdag. S. zal zich wel moeten laten behandelen. Daarnaast moeten hij enkele slachtoffers een schadevergoeding betalen.

De Brummenaar was woensdagmiddag zelf niet aanwezig bij de uitspraak.