Vordense kat Bep uit boom gered - GelreNieuws        

Vordense kat Bep uit boom gered

Geplaatst op 29 november 2011, om 22:30 uur


VORDEN –
 De Vordense kat Bep is dinsdagavond uit haar benarde positie bevrijd. Hovenier Hans van der Vliet uit Apeldoorn kon Bep rond half negen uit de boom redden.

Het avontuur begon zaterdagavond kat Bep kwam ’s avonds niet thuis. Bep was spoorloos. Maandagochtend vroeg ontdekte eigenaresse Ria Klein Ikkink Bep boven in een boom even verderop aan de Stuwdijk in Vorden. Bep durfde niet naar beneden.

Ten einde raad riep Ria de hulp in van de dierenambulance, maar die kon niet veel uitrichten. Ook een reddingsactie van de brandweer mislukte. Bep haalde dinsdag de Stentor. En ook De Telegraaf deed verslag van de hulpeloze kat boven in de boom.

Dinsdagmiddag besteedde de Coen en Sander Show van radio 3FM aandacht aan Bep. Er werd een oproep  gedaan. Er kwamen veel reacties binnen. Boomverzorger Hans van der Vliet uit Apeldoorn bood zijn hulp aan. Hij durfde het wel aan om de hoge boom in te klimmen. Hiervoor had hij licht nodig. Ook dat werd via een oproep geregeld.

Dinsdagavond rond kwart voor acht startte de reddingsoperatie. Er werd een mobiele lichtmast van Brinkman en Niemeijer in het weiland opgesteld. Kat Bep zat zat nog steeds hoog in de boom. Boomverzorger Hans klom met behulp van klimijzers onder zijn schoenen voorzichtig de hoge boom in. Rond half negen, op zo’n 20 meter boven het maaiveld, kon hij Bep vastpakken en in een jutezak stoppen. De reis naar beneden ging heel wat sneller.

Beneden nam Ria haar kat, die nog in de zak zat, met tranen van blijdschap in ontvangst. Snel nam ze Bep mee naar huis.  Bep bleek uitgehongerd en werd verwend met kattenvoer en een schoteltje koffiemelk.

Zie ook:
Redding kat Bep nabij
Brandweer krijgt kat Bep niet uit boom

[jwplayer mediaid=”47892″]