Vrouw geschept, dronken automobiliste rijdt door

Geplaatst op 26 november 2011, om 22:59 uur


LOCHEM –
Een 79-jarige inwoonster van Lochem is zaterdagmiddag gewond geraakt toen ze op de Hessenweg in Lochem werd aangereden door een auto. De 33-jarige automobiliste uit Amsterdam sloeg na het ongeval op de vlucht.

Het incident vond kort voor half vijf plaats vlakbij de rotonde van de Zutphenseweg. De oudere vrouw liep met haar hondje over het trottoir.  De automobiliste kwam van af de rotonde en reed door een nog onbekende oorzaak de stoep op. De automobiliste reed een verkeersbord omver.  Het verkeersbord kwam tegen de Lochemse die daardoor ten val kwam. Na het ongeval reed de automobiliste direct verder.

Een getuige die het ongeval had zien gebeuren zette de achtervolging in en wist de automobiliste verderop klem te rijden. De vrouw is door de politie aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Ook haar auto is door de politie meegenomen. Op het politiebureau bleek dat de automobiliste onder invloed van alcohol verkeerde. De vrouw blies 2,1 promille.

Andere voorbijgangers hadden zich intussen over de gewonde vrouw ontfermd. Het slachtoffer werd met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.