Zutphenaar bekent inbraken in Heerde en Wapenveld

Geplaatst op 16 november 2011, om 17:30 uur

HEERDE/WAPENVELD – De politie heeft dinsdag 15 november na een verhoor en bekentenis van een 47-jarige man uit Zutphen een tweetal woninginbraken kunnen oplossen. De inbraken vonden eerder dit jaar in januari plaats in de gemeente Heerde. Bij de inbraken werden ondermeer sieraden, een telefoon en een camera gestolen.

De inbraken vonden op 7 januari van dit jaar plaats, bij een woning aan Mosweg in Wapenveld en aan de Postweg in Heerde. Bij de inbraak aan de Mosweg werd een bewoonster bedreigd met een knuppel en werden er ondermeer sieraden gestolen. De verdachte wist binnen te komen en werd niet meer aangetroffen. Bij de inbraak aan de Postweg werd een ruit vernield om binnen te komen. De bewoners waren op dat moment niet thuis. De dader had ondermeer sieraden, een telefoon en een camera gestolen. Een gedeelte van de buit heeft de verdachte verkocht, de rest werd niet meer terug gevonden.

De politie kwam de verdachte op het spoor aan de hand van zijn schoenafdrukken die na de inbraken werden aangetroffen. Op dinsdag 15 november werd de 47-jarige verdachte verhoord. Tegen de Zutphenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.