Zutphenaar slaat buschauffeur ziekenhuis in

Geplaatst op 8 november 2011, om 23:31 uur

APELDOORN – Een 56-jarige buschauffeur is in Apeldoorn door een fietser het ziekenhuis in geslagen. Dat gebeurde onder de ogen van diverse passagiers. De verdachte, een 28-jarige man uit Zutphen, is na een zoektocht in de buurt aangehouden.

Deze zware mishandeling van de buschauffeur van lijn 9 gebeurde zaterdagmiddag rond half een op de Adelaarslaan. Het onderzoek naar de precieze toedracht is nog in volle gang. De 28-jarige verdachte uit Zutphen beweert dat hij is aangereden door de bus, die hem tegemoet kwam toen hij uit de richting Reigerweg kwam aan fietsen. De fietser kwam ten val en zag volgens zijn zeggen de bus gewoon doorrijden. Hij was zo boos dat hij de achtervolging inzette. Bij de eerstvolgende bushalte smeet hij zijn fiets voor de bus, stoof de bus binnen en sloeg er meteen op los. De chauffeur was volkomen verrast door het grove geweld achter zijn stuur.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Het ging allemaal zo snel dat omstanders nauwelijks gelegenheid hadden in te grijpen. De verdachten nam vervolgens met zijn fiets de benen. Dankzij hulp van getuigen, die een duidelijk signalement verschaften, kon de verdachte korte tijd later in de omgeving worden gearresteerd door de politie.

De chauffeur is hevig aangedaan. Hij kon pas maandag aangifte doen. Het slachtoffer liep meerdere verwondingen op: een gebroken jukbeen, gekneusde ribben en een zwaar gehavend gezicht. Hij zal aan zijn gezicht moeten worden geopereerd.

Of er daadwerkelijk een aanrijding is geweest tussen de fietser en de bus en of de chauffeur daar iets van heeft gemerkt, is nog onderwerp van het politieonderzoek.