Apeldoorner (22) vast voor dealen drugs

Geplaatst op 22 december 2011, om 12:27 uur

EERBEEK – De politie heeft een drugsonderzoek afgerond en proces-verbaal opgemaakt tegen een 22-jarige jongeman uit Apeldoorn. Hij wordt ervan verdacht harddrugs te hebben verkocht. Ook zijn zes drugskopers aangehouden.

De politie kwam de drugshandel door een anonieme tip op het spoor. Een man zou drugs verkopen, vooral in Eerbeek. De politie startte een onderzoek waaruit bleek dat de verdachte, een 22-jarige man uit Apeldoorn, drugs verkocht. Dit deed hij in Eerbeek, maar ook in Dieren, Brummen, Vaassen, Epe en Apeldoorn. Onderzocht wordt over welke periode dit plaatsvond. Op vrijdag 16 december is hij aangehouden. Tijdens het onderzoek in zijn woning vonden agenten ruim 70 gram harddrugs en een veel geld. Op de drugs, het geld en de auto van de man is beslag gelegd. Onderzocht wordt welke opbrengsten de man opgestreken heeft, om deze te kunnen ‘ontnemen’.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De drugskopers zijn na het afleggen van een verklaring heengezonden. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op. De Apeldoorner is maandag voorgeleid voor de rechter-commissaris, die de verdachte in bewaring heeft gesteld.