Arnhemmer schiet ruit woning buren kapot - GelreNieuws.nl

Arnhemmer schiet ruit woning buren kapot

Geplaatst op 13 december 2011, om 13:52 uur

ARNHEM – De politie heeft een bewoner van de Arnhemse Geitenkamp aangehouden voor verboden wapenbezit. De man schoot ruim een week geleden een ruit van de woning van de buren kapot. De bewoonster raakte lichtgewond.

Het 33-jarige slachtoffer meldde zich 2 december bij de politie nadat de ruit van haar woonkamer bleek te zijn vernield terwijl ze thuis was. De vrouw raakte daarbij lichtgewond door rondvliegend glas en vond later een projectiel in huis dat een kogelpunt bleek te zijn.

Nader onderzoek leerde dat de kogel kennelijk afkomstig moest zijn vanuit de tuin van een aangrenzende woning. Daar troffen rechercheurs later ook een huls aan. Vervolgens werd de 50-jarige bewoner van het aangrenzende huis aan de tand gevoeld. In zijn huis lagen ook scherpe patronen van een soortgelijk kaliber.

De Arnhemmer bekende tijdens verhoor een pistool in het buitenland te hebben gekocht en daarmee op 2 december in de achtertuin van zijn woning te hebben gestaan. Vervolgens was er een ongewild schot af gegaan. De Arnhemmer had het wapen daarna in paniek verstopt. Het wapen is vorige week vrijdag op aanwijzen van de man aangetroffen in een weiland en in beslag genomen. De man is inmiddels weer vrijgelaten in afwachting van een beslissing van het OM.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com