Automobilist duikt kanaal in bij Eerbeek - GelreNieuws.nl

Automobilist duikt kanaal in bij Eerbeek

Geplaatst op 29 december 2011, om 15:57 uur


EERBEEK –
Een 65-jarige man uit Doesburg is donderdagmiddag met auto en al in het Apeldoornsch Kanaal beland. Dat gebeurde op de Apeldoornseweg ter hoogte van de Boerenstraat in Eerbeek.

De man werd verrast door een tegenligger die op de verkeerde weghelft reed. Daardoor moest hij uitwijken, belandde in de berm, raakte een paaltje en reed vervolgens het kanaal in.

De Doesburger wist eigenhandig en ongeschonden het voertuig te verlaten. Hij haalde wel een nat pak. Door de bewoners van een nabijgelegen boerderij werd hij onder de douche gezet om onderkoeling te voorkomen. Zijn auto is later door een bergingsbedrijf uit het kanaal getakeld en is total loss.

De betreffende tegenligger is volgens getuigenverklaringen wel even gestopt, maar daarna doorgereden zonder zijn identiteit kenbaar te maken. Dankzij de hulp van een oplettende getuige die de automobilist achterna gereden was, kon de politie de bestuurder snel achterhalen. Deze 78-jarige Apeldoorner is aangehouden en na verhoor weer heengezonden. Hij verklaarde zich niet te hebben gerealiseerd dat hij het ongeval had veroorzaakt. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.