Bejaarde vrouw slachtoffer babbeltruc

Geplaatst op 9 december 2011, om 14:20 uur

EIBERGEN – Een bejaarde vrouw uit Eibergen is donderdag op de Kruiskamplaan in haar woonplaats het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Inzittenden van een auto hebben haar via een truc haar armband afhandig gemaakt.

De vrouw werd even na 12.00 uur op straat, ter hoogte van de kruising met de J.W. Hagemanstraat, in gebrekkig Nederlands aangesproken door de inzittenden van een blauw/grijze auto, die even daarvoor ook een andere voetganger hadden aangesproken. De inzittenden, twee mannen en een vrouw, vroegen de vrouw de weg met een kaart. Hierbij probeerde de vrouwelijke passagier de oudere vrouw sieraden in haar handen te drukken. De vrouw gaf te kennen dit niet te willen, waarna het drietal in de auto er snel vandoor ging. Kort daarna merkte de vrouw dat haar eigen armband verdwenen was. Deze is kennelijk ongemerkt door de onbekende vrouw weggenomen toen zij de sieraden in de handen van de oudere vrouw drukte.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie is op zoek naar getuigen, en de andere persoon die vlak voordat de gedupeerde vrouw werd aangesproken, ook is aangesproken door de inzittenden van de auto.