Besluit over jongerencentrum Blitz later - GelreNieuws.nl

Besluit over jongerencentrum Blitz later

Geplaatst op 8 december 2011, om 14:54 uur

BRUMMEN – Wethouder Frans Bruning (IPV) betreurt het dat omwonenden overlast ondervinden van jongerencentrum Blitz in Brummen. Dat zegt hij in reactie op een buurtonderzoek, die Wijkraad Brummen Centraal in de zomer heeft gehouden.

Uit het onderzoek, waaraan 37 van de 46 omwonden gehoor gaven, blijkt dat bijna 80 procent van hen de huidige locatie van het jongerencentrum als onacceptabel ziet. 94 procent van deze mensen ervaart overlast in de woonomgeving, waarvan iets meer dan de helft een hoge tot zeer hoge mate van overlast ervaart, met name op de vrijdagavond. De wijkraad vraagt de gemeente daarom het jongerencentrum op vrijdagavonden te sluiten.

Het college van burgemeester en wethouders beraadt zich nog op het verzoek van de wijkraad om Blitz op vrijdagavonden te sluiten. Een reactie op het onderzoek komt binnen een à twee weken, aldus een woordvoerder donderdag.

Duidelijk is dat in het nu voorliggende onderzoek signalen van de omwonenden duidelijk doorklinken, laat wethouder Bruning via een woordvoerder weten. “De gemeente is echter ook erg geïnteresseerd in de resultaten van onderzoek onder de jongeren zelf.” Volgens Bruning is zo’n onderzoek in de maak. Daarin kunnen jongeren zelf aangeven wat zij van de huidige faciliteiten vinden en wat zij nog missen. Eind januari moet dat onderzoek klaar zijn.

Bruning geeft aan dat de signalen van overlast bekend zijn en hier ook al acties op zijn ondernomen. “Denk aan het weghalen van een fietsenstalling en extra toezicht.” Het Brummense college zet zich in om overlastsituaties in de gemeente zoveel mogelijk terug te dringen. Bij de situatie rondom Blitz weegt de gemeente overigens ook meerdere belangen mee. Het jeugdbeleid en de plek van het jongerencentrum speelt daarin een belangrijk rol. Het is te verwachten dat juist de jongeren positief zijn over Blitz. Bruning hoopt dat verschillende partijen met elkaar in gesprek blijven om oplossingen te vinden voor de overlastsituaties.

Tot slot laat de gemeente weten: “Bij de totstandkoming van het jongerencentrum heeft er een gemeentebrede studie plaatsgevonden over mogelijke locaties. Hierbij kwam de locatie bij SWB als beste locatie naar voren.”

Zie ook: – ‘Jongerencentrum Brummen moet dicht’

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com