Blitz Brummen blijft open op vrijdagavond

Geplaatst op 28 december 2011, om 11:47 uur

BRUMMEN – Jongerencentrum Blitz in Brummen blijft op de vrijdagavonden open. Wijkraad Brummen Centraal kwam na meldingen van (geluids)overlast met het verzoek om Blitz op vrijdagavond te sluiten. De gemeente wijst dit verzoek af.

Uit een onderzoek door de wijkraad, waaraan 37 van de 46 omwonden gehoor gaven, blijkt dat bijna 80 procent van hen de huidige locatie van het jongerencentrum als onacceptabel ziet. 94 procent van deze mensen ervaart overlast in de woonomgeving, waarvan iets meer dan de helft een zeer hoge mate van overlast ervaart, met name op de vrijdagavond.

In een reactie aan de Stentor laat wethouder Frans Brunning weten: “Jongeren hebben recht op een aantal avonden openstelling van het jongerencentrum. Het centrum is per week vier avonden gesloten en drie avonden open. Wij zien op dit moment geen reden om het jongerencentrum nog een avond te sluiten.” Op korte termijn treft de gemeente wel maatregelen om de overlast in te dammen. Op het plein voor Blitz komt een hek. Dit hek gaat na middernacht dicht, zodat jongeren niet meer na sluitingstijd op het plein kunnen blijven hangen. Wanneer het hek er komt, hoeveel het kost en wie het gaat beheren, weet Brunning nog niet.

De wijkraad was woensdagochtend niet bereikbaar voor een reactie.