Brandstofdieven aangehouden in Elspeet

Geplaatst op 20 december 2011, om 17:05 uur

ELSPEET – De politie maandagnacht vier mannen opgepakt die vermoedelijk brandstof wilden stelen vanuit geparkeerde vrachtauto’s op de Veluwe. De afgelopen weken werd er op de Veluwe vaker brandstof uit vrachtwagens gestolen.

Agenten zagen rond middernacht een bestelbusje met daarin twee mannen rondrijden op een parkeerplaats aan de Van Geenstraat. Het busje stopte tussen twee geparkeerde vrachtwagens, waarna de agenten het duo wilde controleren. De verdachten gingen er daarna in het busje met hoge snelheid vandoor. Even later kwamen agenten het bestelbusje opnieuw op het spoor en werd de bestuurder op het Leuvenumseveld in Elspeet staande gehouden. Bij controle bleek dat er naast de twee verdachten nog twee mannen in het busje zaten. Ook werd er brandstofdiefstal-gereedschap aangetroffen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De 21-jarige, 22-jarige en 38-jarige mannen zonder vaste woon of verblijfplaats en een 20-jarige man uit de gemeente Harderwijk, zijn aangehouden en zitten vast. Of ze iets met de andere diefstallen te maken hebben, is nog niet bekend.