CvdM: M-FM blijft in Rheden en Rozendaal

Geplaatst op 29 december 2011, om 11:29 uur

HILVERSUM – De lokale omroep M-FM mag in de gemeenten Rheden en Rozendaal blijven uitzenden. Het Commissariaat voor de Media heeft het bezwaar van RTV Veluwezoom, die de vergunning ook wilde hebben, van tafel geveegd.

De vergunning van M-FM was oktober verlopen. Naast M-FM heeft ook RTV Veluwezoom, de publieke lokale omroep in de gemeente Brummen, een aanvraag gedaan voor een zendmachtiging. Omdat er per gemeente maar één publieke lokale omroep actief mag zijn, moest er dus een keuze worden gemaakt. De gemeenteraden van Rheden en Rozendaal hebben uitgesproken liever in zee te gaan met RTV Veluwezoom. Beide omroepen en de verantwoordelijk wethouders uit beide gemeenten deden een hun woord tijdens een hoorzitting bij het Commissariaat van de Media.

Er is veel gedoe geweest binnen de M-FM. De meeste medewerkers zijn in 2010 overgestapt naar RTV Veluwezoom. Deze laatste omroep heeft daarna plannen om ook in Rheden en Rozendaal als lokale omroep op te gaan treden. De Micro Omroep Stichting zei daarentegen schoon schip te hebben gemaakt en wilde een doorstart maken, hetgeen ook gebeurd is.

Met de uitspraak door het Commissariaat lijkt nu een einde te zijn gekomen aan het touwtrekken tussen beide omroepen. RTV Veluwezoom heeft al eerder aangegeven zich te zullen neerleggen bij het nu genomen besluit.