De Vierjaargetijden BV failliet verklaard

Geplaatst op 2 december 2011, om 13:47 uur

BRUMMEN – De Vierjaargetijden BV is failliet verklaard. Het is nog onduidelijk of dit gevolgen heeft voor de gelijknamige café-restaurants in Brummen en Deventer.

Andere restaurants die eerder door de genoemde BV geëxploiteerd werden zijn inmiddels verzelfstandigd. Zij hebben niets meer van doen met de failliete bv en de oprichter daarvan, de Veluwse horeca-ondernemer John den Besten. Dit geldt voor de Vierjaargetijdenrestaurants in Kampen, Heerde en Zwolle.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Het is nog onduidelijk of de vestigingen in Brummen en Deventer onder de bv vallen. Ook curator Masman weet dit nog niet. Tegenover de Stentor laat hij weten: “Ik heb nog geen informatie. Het faillissement is uitgesproken bij verstek; er was niemand aanwezig om tekst en uitleg te geven.”

Wel weet Masman dat Den Besten ook persoonlijk failliet is verklaard en dat er rond hem een ‘kerstboom’ aan faillissementen lijkt te ontstaan. Curator Spliet, die het persoonlijk faillissement van Den Besten afwikkelt, zegt dat Den Besten niet meer in Nederland is. Hij zou op Bonaire zijn.