Fietser (91) overleden na ongeval in Apeldoorn

Geplaatst op 24 december 2011, om 13:54 uur

APELDOORN – De 91-jarige Apeldoorner die zaterdagmiddag op de Torenstraat in zijn woonplaats bij een botsing met een 41-jarige automobiliste ernstig gewond raakte, is later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

Het ongeluk vond om 12:10 uur plaats. De automobiliste reed op de Torenstraat en wilde de Schotweg oversteken om de Torenstraat te blijven volgen. De vrouw zag niemand naderen en reed het kruispunt op. Op het kruispunt hoorde de automobiliste ineens een klap en bleek zij in botsing te zijn gekomen met de fietser. Waar de 91-jarige fietser precies vandaan kwam fietsen is nog niet helemaal duidelijk. Ondanks het feit dat het ongeval plaatsvond bij lage snelheden, kwam de 91-jarige hard ten val en liep een ernstige hoofdwond op. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar hij aan zijn verwondingen is overleden. De Verkeersongevallendienst heeft ter plekke een onderzoek ingesteld naar de exacte toedracht van het ongeval. De automobiliste is door de politie opgevangen en er is een verklaring opgenomen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Als er iemand is die iets van het ongeval heeft gezien en nog niet met de politie heeft gesproken, roept de politie hen op te bellen met 0900-8844.