Flinke boete voor beschonken brokkenpiloot

Geplaatst op 18 december 2011, om 13:58 uur

PUTTEN – De politie heeft zaterdag een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats opgepakt. De man veroorzaakte, onder invloed van alcohol, op de Voorthuizerstraat in Putten een aanrijding. Niemand raakte gewond.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Rond 23.00 uur reed een 64-jarige man uit Zevenaar over de Voorthuizerstraat in de richting van Putten. Een hem tegemoetkomende auto raakte in een slip en kwam dwars over de weg te staan. De man uit Zevenaar kon niet meer op tijd stoppen en botste op de auto. In de tegemoetkomende auto zaten drie personen. De bestuurder, de 36-jarige man met de Poolse nationaliteit, is aangehouden omdat uit de blaastest bleek dat hij teveel had gedronken. Beide voertuigen raakten flink beschadigd.

De man kreeg een boete van € 1200, omdat hij op het politiebureau weigerde mee te werken aan de ademanalyse. Hierdoor kon niet exact worden vastgesteld hoe hoog het alcoholpromillage in zijn bloed was. Tevens kon de man geen rij- of identiteitsbewijs overhandigen. De man is ingesloten op het politiebureau.