Geschoten bij achtervolging Deventer

Geplaatst op 23 december 2011, om 21:22 uur

DEVENTER – Na een wilde achtervolging op de snelweg A1 en in Deventer heeft de politie vrijdagavond in de buurt van de Meester H.F. de Boerlaan twee waarschuwingsgeschoten gelost. Er is één verdachte aangehouden, twee anderen zijn voortvluchtig, zo meldde de politie ’s avonds.

Agenten merkten op de parkeerplaats van het AC-restaurant aan de A1 in Holten een bestuurder op die zich verdacht gedroeg. Toen de agenten hem een stopteken gaven, negeerde hij die en ging er vandoor. De agenten zette daarop de achtervolging in, maar doordat de bestuurder zodanig gevaarlijk gedrag vertoonde, staakte ze de achtervolging. De auto werd later leeg aangetroffen op een parkeerplaats in Deventer-Oost. Bij de parkeerplaats zijn agenten wezen posten. Even later kwam er een auto aanrijden met drie mannen daarin. Eén van de mannen is over gestapt naar de geparkeerde auto. Deze auto kon al snel klem gereden worden en de inzittende werd aangehouden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De andere auto sloeg op de vlucht, waarop de politie opnieuw de achtervolging in zette. Bij een bouwplaats aan de Meester H.F. de Boerlaan in Deventer werd ook deze auto klemgereden. De twee inzittenden gingen er te voet vandoor, waarop de agenten twee waarschuwingsgeschoten losten. Niemand raakte gewond.

Een politiehelikopter en een speurhond zijn nog ingezet om naar de verdachten te zoeken, maar helaas zonder resultaat. Waarom de verdachten vluchtten is nog niet duidelijk en wordt onderzocht, meldde het KLPD zaterdag.

Foto: Leo van ’t Hul/112Deventer.nl