Gladheid: ongevallen, topdrukte ziekenhuis - GelreNieuws.nl

Gladheid: ongevallen, topdrukte ziekenhuis

Geplaatst op 19 december 2011, om 18:56 uur


WARNSVELD
– De gladheid heeft maandagochtend geleid tot veel ongelukken. Onder meer in Wezep en op de N304 bij Ugchelen ging het flink mis. Het Gelre ziekenhuis in Zutphen sprak maandagochtend van topdrukte.

Op de kruising van de Stationsweg met de Industrieweg in Wezep gleed een auto door de gladheid rechtdoor de kruising over en kwam in een coniferenhaag tot stilstand. De bestuurder kwam de schrik vrij. Zijn auto raakte licht beschadigd.

Ondanks het waarschuwen van enkele omstanders ging het rond half twaalf opnieuw fout. Een auto, komend vanaf de Industrieweg, gleed de kruising op en kwam in botsing met een van links komende auto. Beide automobilisten en een inzittenden kwamen met de schrik vrij, er was enkel sprake van flinke blikschade.

Op de Otterloseweg N304 bij Ugchelen raakte een auto van de weg en botste tegen een boom. De bestuurder, een 59-jarige Edenaar, raakte volgens de politie ernstig gewond en moest door de brandweer uit zijn auto worden geknipt. Hij is met beenletsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Op de Eerste Hulp van het Gelre ziekenhuis was het maandag zeer druk. Veel mensen meldden zich met kwetsuren nadat zij door gladheid onderuit waren gegaan. “Zeker vijftig mensen hebben zich gemeld. Dat is het dubbele van een normale maandag. De meesten hadden botbreuken en kneuzingen nadat zij waren uitgegleden”, liet een woordvoerder tegenover de Stentor weten.

[jwplayer mediaid=”51395″]

Foto’s Stefan Verkerk / StefanVerkerk.nl

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com