Hond Tika dood na verknalde pakjesavond

Geplaatst op 7 december 2011, om 19:34 uur

ZUTPHEN – Pakjesavond zal voor de familie Bennink uit Zutphen nooit meer een heerlijk avondje zijn. Doordat “één of andere onverlaat” vuurwerk gooide terwijl hun hond Tika werd uitgelaten, nam het beest de benen. De volgende ochtend bleek het dier te zijn overreden.

Jan en Wil Bennink vieren Sinterklaas traditioneel met hun kinderen en kleinkinderen. Afgelopen maandag was iedereen uitgenodigd bij hen aan de Stokebrand. “Het had een gezellige avond moeten worden, met lekkere hapjes, een drankje en uiteraard cadeautjes”, vertelt Wil tegenover de Stentor. “We waren er helemaal klaar voor, alleen de honden moesten nog even worden uitgelaten.” Alleen daar ging het mis. Jan vertelt: “Mijn schoonzoon liet Tika, een langharige Jack Russell, uit in het losloopgebied bij de Nieuwe IJsselbrug. Plots vindt één of andere onverlaat het nodig om vuurwerk af te steken. Gevolg? Weg hond. Niet gek natuurlijk, dieren zijn als de dood voor vuurwerk.”

Het gevolg is triest. Tika is de volgende ochtend gevonden door Rijkswaterstaat. Dood, en alleen nog herkenbaar aan de halsband, meldt de Stentor.