Kliko’s in brand gestoken in Zutphen

Geplaatst op 3 december 2011, om 12:58 uur

ZUTPHEN – Op verschillende plekken in Zutphen zijn afgelopen nacht branden gesticht. De brandweer moest er aan te pas komen om de branden te blussen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De branden waren allemaal binnen een straal van nog geen driehonderd meter. De brandweer heeft rond 02.30 uur meerdere keren brandjes in de omgeving van de Van Hallstraat moeten blussen. De eerste melding kwam van de C.Hagestraat. Hier bleek een kliko in brand te staan. De bewoners waren met blussen begonnen en de brandweer nam dit over. Terwijl men hier aan het blussen was, kwam er een melding vanaf de Van Hallstraat. Hier stonden twee kliko’s in brand. Verder werd er aan de Karel Doormanstraat een kliko in brand gestoken en bij het zwembad werd afval in brand gestoken. Ook deze brandjes werden door de brandweer geblust. In zeker twee gevallen stond de container tegen de woning aan en was er kans dat het vuur zou overslaan. De brandweer wist dat te voorkomen. Een onderzoek naar de vandalen leverde nog niets op.

De politie is een onderzoek gestart. Het is mogelijk dat het om dezelfde personen gaat die de branden hebben gesticht. Mogelijk is getracht om meer kliko’s in brand te steken en de politie vraagt gedupeerden om via internet aangifte te doen. Tips over de verdachten zijn welkom via 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 08000 – 7000.

[jwplayer mediaid=”48455″]