Korpsen Veluwe helpen bij brand Kampen

Geplaatst op 6 december 2011, om 21:34 uur


KAMPEN –
In het centrum van Kampen (Overijssel) is dinsdagavond een zeer grote brand uitgebroken. Het vuur ontstond in schoenenwinkel Ziengs aan de Oudestraat. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

De eerste melding kwam rond tien over zeven binnen op de meldkamer van de brandweer. De felle brand in de schoenenzaak sloeg over naar de naastgelegen modezaak Witteveen. Beide winkelpanden en bovenliggende woningen brandde volledig uit. Tien andere panden aan de Blauwehandsteeg, de Korenmarkt en de Oudestraat werden ontruimd vanwege de enorme rookontwikkeling. Bewoners werden opgevangen in het Academiegebouw van de Theologische Universiteits.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De brand is inmiddels onder controle, meldt RTV Oost. Rond 01.00 uur is het sein brandmeester gegeven. Het nablussen heeft de hele nacht geduurd.

Brandweer Kampen kreeg hulp van omliggende korpsen. Ook brandweerkorpsen van Noord- en Oost- Gelderland en Flevoland werden ter assistentie opgeroepen. Er zijn 35 voertuigen ingezet en meer dan 100 brandweerlieden.

omwonenden werd geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden in verband met de rookontwikkeling. Over de oorzaak is nog niets bekend.

[jwplayer mediaid=”49063″]

[jwplayer mediaid=”49056″]