Mannen aangehouden na ernstige mishandeling - GelreNieuws        

Mannen aangehouden na ernstige mishandeling

Geplaatst op 14 december 2011, om 15:27 uur

LICHTENVOORDE – De politie heeft een 24-jarige man uit ’s-Heerenberg en een 40-jarige inwoner van Lichtenvoorde opgepakt. Zij worden verdacht van ernstige mishandeling.

In de nacht van zaterdag op zondag 27 november werd in een horecagelegenheid in het centrum van Lichtenvoorde een 18-jarige jongen uit Harreveld ernstig mishandeld. Het slachtoffer werd op zijn hoofd geslagen met een bierglas. De jongen moest met een ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht.

Na onderzoek van de politie zijn vorige week, op 6 en 7 december, twee verdachten aangehouden; een 24-jarige man uit ’s-Heerenberg en een 40-jarige man uit Lichtenvoorde. De man uit ‘s-Heerenberg wordt ervan verdacht dat hij de klap met het bierglas heeft uitgedeeld. De 40-jarige man wordt ervan verdacht de 18-jarige een knietje te hebben gegeven en hem te hebben geslagen. Beide verdachten ontkennen de jongen opzettelijk te hebben mishandeld. Wat de aanleiding is geweest voor de ruzie is niet helemaal duidelijk geworden.

De verdachten zijn na verhoor op 8 december in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op en stuurt dit naar het Openbaar Ministerie. Het Openbaar Ministerie beslist of de verdachten vervolgd worden.