Overvallen tankstation Zutphen op TV

Geplaatst op 12 december 2011, om 16:30 uur

ZUTPHEN – De politie besteedt dinsdag in het tv-programma Opsporing Verzocht aandacht aan twee overvallen die op 27 oktober en 3 december werden gepleegd op het Brand Oil-tankstation aan de Van der Capellenlaan in Zutphen.

Donderdagmiddag 27 oktober werd de de overval rond 13.15 uur gepleegd. Een man kwam de shop binnen, bedreigde de medewerkster met een mes en eiste geld. De medewerkster gaf hem dit niet, waarop de overvaller er vandoor ging. Op zaterdag 3 december, vijf weken na de vorige overval, was het weer raak. Een overvaller dreigde de medewerker iets na vijf uur met een vuurwapen en eiste geld. Hij ging er met de buit vandoor.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De overvaller van 27 oktober wordt geschat tussen de 17 en 25 jaar, heeft een slank postuur en ongeveer is 1.80m lang. Hij heeft donker kort haar, in de nek iets langer. De blanke overvaller droeg een spijkerbroek, donkere kleding en zwarte schoenen. Het signalement van de overvaller die op 3 december toesloeg komt niet overeen, het gaat om een andere man. Hij wordt rond de 40 en 45 jaar geschat, is ongeveer 1.85 à 1.90m lang en droeg een stoffen zwarte jas.

Van beide overvallen zijn camerabeelden beschikbaar. De overvallers zijn erg duidelijk te zien. Door het tonen van de beelden hoopt de politie tips te ontvangen die alsnog leiden tot een aanhouding in deze zaken.