Papiercontainers doelwit brandstichter - GelreNieuws.nl

Papiercontainers doelwit brandstichter

Geplaatst op 24 december 2011, om 03:02 uur


ZUTPHEN –
Op drie verschillende plekken in Zutphen zijn vrijdagavond containers in brand gestoken. De politie heeft de zaken in onderzoek.

De eerste brand werd kort na 23 uur ontdekt in een tuin aan de Warnsveldseweg. Toen de brandweer arriveerde was de brandende papiercontainer al zo goed als gedoofd. Kort daarop ontving de brandweer melding van een containerbrand op de hoek Prins Bernardlaan, Prinses Beatrixlaan even verderop. Ook hier stond een papier container in de fik.

Kort voor middernacht kwam weer een melding containerbrand. De container stond in een brandgang tussen de woningen van de Warnsveldseweg en de Frans Halslaan. Met poederblussers en een tuinslang doofden omwonenden het vuur. De gewaarschuwde brandweer kon volstaan met nablussen. Een schuurtje raakte beschadigd.

De politie gaat uit van brandstichting en is een onderzoek gestart. Mogelijk zijn nog meer containers doelwit van brandstichting geweest. Eventuele getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Elk weekend raak
Opvallend is dat de afgelopen drie weekenden ook al papier- en afvalcontainers in vlammen op gingen. Begin december was er nog een reeks branden in de omgeving van de Van Hallstraat. Het weekend daarna was het raak op bij De Brink en vorig weekend waren er branden aan Het Zwanevlot en de Tichelkuilen. De politie sluit een mogelijk verband tussen de brandstichtingen niet uit.

[jwplayer mediaid=”52235″]

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com