Politie betrapt drankrijders in de Achterhoek - GelreNieuws.nl

Politie betrapt drankrijders in de Achterhoek

Geplaatst op 27 december 2011, om 17:21 uur

‘s-HEERENBERG/ULFT – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag in ’s-Heerenberg en Ulft drie automobilisten betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Eén bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren. De andere had geen rijbewijs meer, zijn auto is in beslag genomen.

In ’s-Heerenberg zagen agenten even voor middernacht over de Emmerikseweg een automobilist rijden waarvan zij wisten dat hij geen rijbewijs had. Toen agenten deze 23-jarige inwoner van ’s-Heerenberg staande hielden, roken ze dat hij gedronken had. Een blaastest bevestigde dit. De man is meegenomen naar het politiebureau, waar hij 1,9 promille blies. De man kreeg een rijverbod en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Omdat hij al vaker met drank op was betrapt is zijn auto in beslag genomen.

Rond 03.00 uur hielden agenten op de Zeddamseweg in ‘s-Heerenberg een 22-jarige automobiliste uit Nijmegen staande voor een routinecontrole. Een blaastest wees uit dat de vrouw gedronken had. Op het politiebureau blies de beginnende bestuurster 0,3 promille. Zij kreeg een rijverbod en een boete.

Hetzelfde gebeurde rond 03.30 uur op de Kwartellaan in Ulft. Een 41-jarige automobilist uit de gemeente Oude IJsselstreek is daar staande gehouden. Ook bij hem wees een blaastest uit dat hij gedronken had. De bestuurder blies op het politiebureau 1,6 promille. Naast het rijverbod dat hij opgelegd kreeg, is zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.