Politie controleert in Spittaalstraat Zutphen

Geplaatst op 1 december 2011, om 19:00 uur


ZUTPHEN
– Vanwege de verkeersoverlast heeft de politie, mede op verzoek van bewoners en ondernemers, donderdagmiddag gecontroleerd in de Spittaalstraat in de binnenstad van Zutphen.

Bewoners klagen steen en been over het gedrag van voornamelijk scooterrijders en autobestuurders. Zij waren zelf dan ook aanwezig bij de controle en spraken overtreders samen met agenten op hun gedrag aan. “Er wordt hier veel te hard gereden en te vaak dubbel geparkeerd. Het is een fietsstraat, waar auto’s worden gedoogd, maar dat is nu zeker niet het geval”, zegt onderneemster en bewoonster Monique Beijer. De controle, die tussen 15.00 en 17.00 uur werd gehouden, had als belangrijkste doel mensen bewust te maken van hun gedrag.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

In juni heeft de politie een verkeersenquête gehouden om te inventariseren hoe de bewoners en ondernemers precies denken over de verkeersveiligheid. Vervolgens hebben gemeente en politie in september een bewonersavond georganiseerd, tijdens deze avond zijn de uitkomsten van de enquête besproken. Daarnaast is er een kerngroep opgericht van vrijwilligers die actief een bijdrage willen leveren aan het verbeteren van de leefbaarheid in hun Spittaalstraat.

Weggebruikers die donderdagmiddag de fout in gingen, kwamen er in de meeste gevallen met een waarschuwing vanaf. “Vandaag waarschuwen we nog, maar in de toekomsten gaan we bekeuren”, aldus politiewoordvoerder Anton de Ronde.

[jwplayer mediaid=”48165″]