Politie stuit op wapens, munitie en drugs

Geplaatst op 21 december 2011, om 13:32 uur

DOETINCHEM – De politie heeft dinsdagavond bij een controle in het buitengebied van Doetinchem een 20-jarige man uit de Zelhem opgepakt voor het bezit van een illegaal alarmpistool met munitie. Het wapen en de munitie is in beslag genomen.

Politieagenten hielden samen met een boswachter een milieucontrole in het buitengebied. Rond 21.00 uur zagen zij een aantal mannen op een parkeerplaats aan de Kasteellaan in Doetinchem. Bij controle van hun voertuigen, troffen agenten in een van de auto’s een hoeveelheid wiet en een illegaal alarmpistool met munitie aan. Het verboden wapen bleek eigendom te zijn van de 20-jarige man uit Zelhem. De drugs was van een 30-jarige plaatsgenoot en ook bij een andere 20-jarige man uit Zelhem werd een kleine hoeveelheid softdrugs aangetroffen, maakt de politie bekend.

De eigenaar van het wapen is meegenomen naar het politiebureau.In zijn woning werd later nog een illegaal balletjespistool aangetroffen. Alle verboden wapens, munitie en de drugs zijn in beslag genomen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.