Proces-verbaal voor dreigen met vuurwapen - GelreNieuws        

Proces-verbaal voor dreigen met vuurwapen

Geplaatst op 23 december 2011, om 15:24 uur

ZUTPHEN – De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen een 20-jarige man uit Zutphen. Hij wordt ervan verdacht een getuige, tijdens een ruzie met een vriendin op maandagavond 10 oktober, met een vuurwapen te hebben bedreigd.

Een 18-jarige Doesburger zag die avond dat een man en een vrouw een conflict hadden aan de Zuster Meijboomstraat in Zutphen. De man was erg agressief waarna de Doesburger, die getuige van het incident was, hier een opmerking over maakte. Vervolgens richtte de man zich tegen de Doesburger en gaf hem enkele klappen. Er ontstond een korte worsteling, waarbij de Doesburger zich los wist te rukken. Het duo stapte vervolgens in een auto en de man bedreigde de Doesburger met een vuurwapen, of iets wat daar op leek. Daarna ging het stel er vandoor.

De politie heeft een onderzoek ingesteld en kwam de 20-jarige Zutphenaar op het spoor. Bij een onderzoek in zijn woning vonden agenten een vuurwapen. Deze is in beslag genomen en wordt vernietigd. De verdachte was op dat moment niet thuis. Op uitnodiging van de politie verscheen de Zutphenaar dinsdag 20 december aan het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.