Raadsel: water ijsbaan Eibergen verdwenen

Geplaatst op 2 december 2011, om 14:06 uur


EIBERGEN
– Maarliefst 60.000 liter water. Verdwenen, als sneeuw voor de zon. IJsbaancoördinator Ton Schepers uit Eibergen stond vrijdagochtend voor een groot raadsel.

Donderdagavond had de brandweer 60.000 liter water gespoten op het voorpleintje van het openluchttheater en lag er een potentiële ijspiste van 300 vierkante meter, de volgende ochtend was al het water verdwenen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De nieuwe bestrating van het voorplein werd bewust komvormig aangelegd. Bovendien werd er gekozen voor een afsluitbaar waterafvoerriool en een leemlaagje tussen de klinkers. Dit alles met het oog om in de winter een ijsbaantje te creëren. Ook Roy Leverink van het gelijknamige bestratingsbedrijf die het project uitvoerde staat perplex. ,, We gaan de rioolafsluitklep inspecteren, maar de meest waarschijnlijk oorzaak is toch dat het water is weggezakt in de grond. Wat niet in ons voordeel werkt is dat de grond door de zeer geringe neerslaghoeveelheden kurkdroog is.’’

De vrijwilligers en speciaal geformeerde ijsbaan-werkgroep geven de moed niet op en zijn vastbesloten een oplossing te bedenken.

Video: NieuwsuitBerkelland.nl

[jwplayer mediaid=”48264″]