Scooterrijders rijden ’toeter’ langs politie

Geplaatst op 27 december 2011, om 11:39 uur

ZUTPHEN – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag twee scooterrijders aangehouden, omdat ze onder invloed van alcohol waren. Het duo verraadde zichzelf omdat ze luid toeterend en zonder verlichting langs agenten reden.

Agenten die in het Zutphense centrum dienst hadden, zagen rond 03.30 uur een scooter met twee jongens erop langsrijden. De bestuurder slingerde behoorlijk en was luid aan het toeteren. Ook had hij geen verlichting aan. Toen de jongens de agenten zagen sloegen ze op de vlucht. Agenten gingen er achter aan. De scooterrijders negeerden meerdere stoptekens en probeerden via het voetpad en groenstroken aan de agenten te ontkomen. Tegelijkertijd maakten zij het de agenten, vermoedelijk onbewust, makkelijker doordat ze bleven toeteren. Aan de Beethovenstraat konden de agenten het tweetal staande houden. Ze hadden van plek gewisseld.

De jongens, van 16- en 18 jaar, zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De 16-jarige jongen blies 0.3 promille de andere blies 0.9. De jongens bleken allebei geen rijbewijs te hebben. Ze krijgen een flinke boete.