Sinterklaasweekend, inbrekers slaan toe

Geplaatst op 4 december 2011, om 13:08 uur

VELUWE – Het is weer Sinterklaas: families en vrienden vieren samen pakjesavond, en dat weten inbrekers ook. Mensen zijn de hele avond van huis, voor een inbreker de uitgelezen kans om een kijkje in hun woning te nemen.

Zo bleek afgelopen weekend op de Veluwe:

Tussen vrijdag- en zaterdagmiddag is er ingebroken in twee recreatiewoningen op een recreatiepark aan de Voorthuizerstraat in Putten. Om binnen te komen heeft men een raam geforceerd. Vanuit de woningen zijn televisies weggenomen. Op zaterdag is er aan het einde van de middag ingebroken in een woning aan de Kinsiusstraat. Men kwam binnen door een raam open te breken. Vanuit de woning zijn sieraden buit gemaakt.

Op zaterdagavond probeerde een man in te breken in een woning aan de Prins Hendriklaan in Wezep. Hij probeerde een raam open te breken maar dit werd opgemerkt door de bewoners die thuis waren. Toen een bewoner ging kijken omdat hij iets hoorde zag hij een onbekende man snel weglopen. De politie heeft in de omgeving naar de man gezocht. Hij is niet meer gevonden.

Tussen zaterdagmiddag en -avond is er ingebroken in een woning aan de Kienderkamp in Harderwijk. Men kwam binnen door een raam te forceren. Het is nog onduidelijk of er iets gestolen is. Aan de Jan azn Leeghwaterstraat was het drie keer raak. Men heeft tussen zaterdagmiddag en –avond in drie woningen ingebroken. Bij twee woningen kwam men binnen door een raam te forceren. Bij één woning door gaatjes te boren. Er werd geld en sieraden gestolen.

De politie adviseert mensen die zondagavond of maandagavond pakjesavond vieren om hun woning zichtbaar bewoond achter te laten.