Stremming IJssel bij Olst voorbij - GelreNieuws.nl

Stremming IJssel bij Olst voorbij

Geplaatst op 2 december 2011, om 18:02 uur


OLST
– De scheepvaart op de IJssel ondervond vrijdag hinder doordat een te zwaarbeladen vrachtschip ter hoogte van het Overijsselse Olst aan de grond was gelopen. De rivier was ruim negen uur gestremd.

De binnenvaarttanker was geladen met 1000 ton benzine. Het schip is naar de kant gesleept en leeggepompt. De tanker is volgens Rijkswaterstaat vastgelopen door de extreem lage waterstand. Hoe het kon dat de schipper daar geen rekening mee heeft gehouden, wordt nog uitgezocht.

Binnenvaartschepen varen al weken met minimale lading wegens de lage waterstanden in de grote rivieren. Daardoor is het er extra druk. Aan weerszijden van het ongeval lag een lange file aan schepen te wachten  op doorgang.

De waterstand in de Rijn bij Lobith blijft schommelen rond de 6.90 meter boven NAP. Deze bijzonder lage waterstand werd alleen in 2003 ook bereikt. De komende dagen komt er niet veel verandering in, maar Rijkswaterstaat voorziet voor volgende week een stijging naar 7.00 meter boven NAP. Dat is afhankelijk van de hoeveelheid neerslag die gaat vallen in het stroomgebied van de Rijn.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com