Bejaarde Apeldoornse zet nepagent buiten

Geplaatst op 26 januari 2012, om 16:09 uur

APELDOORN – De politie waarschuwt voor babbeltrucs bij oudere bewoners. De bejaarde bewoonster van een woning aan de Bronsgietersdonk in Apeldoorn werd woensdag bijna de dupe van een nepagent. Zij wist de man weg te sturen.

De man had voor zijn komst telefonisch contact gelegd met de bejaarde vrouw. Tijdens dit gesprek gaf hij aan van de politie te zijn. Hij vroeg de vrouw of zij kostbare spullen in huis had liggen. Tegen 13.00 uur bracht de nepagent een bezoek aan de bejaarde vrouw. De man praatte zich de woning binnen. De vrouw de situatie niet en stuurde zij hem haar huis uit.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Kort na het bezoek van de nepagent meldde er zich een tweede man aan de deur van de bejaarde vrouw. De man vroeg de bejaarde vrouw of de ‘agent’ nog bij haar was. Toen hij in de gaten kreeg dat dit niet het geval was, is hij weggegaan.

De nepagent die enkel een politiepet droeg is een blanke man van tussen de 40 en 45 jaar met een dun postuur. De tweede man was tussen de 38 en 40 jaar, lichtgetint met een normaal postuur. De politie is op zoek naar getuigen.