Dronkaard rijdt door na ongeval Dieren

Geplaatst op 16 januari 2012, om 11:40 uur

DIEREN – De politie heeft zondagavond een automobilist (61) uit Dieren in zijn woning aangehouden, omdat hij kort ervoor zou zijn doorgereden na een ongeval op de kruising van de Imboslaan met de Harderwijkerweg in Dieren.

De man zou rond half zes voor het verkeerslicht op de kruising hebben staan wachten. Op enig moment zou hij vooruit zijn gereden tegen een 17-jarige Dierense bromfietser, waarna hij achteruit reed en tegen de auto van een 48-jarige automobilist uit Huizen aanbotste. Daarna reed hij om een vluchtheuvel heen en met hoge snelheid weg in de richting van Laag-Soeren. Getuigen en betrokken partijen gaven aan de politie het kenteken door, waarop de agenten de man in zijn woning aanhielden. Op het politiebureau blies de man een promillage van ruim 1.7, terwijl maar 0.5 is toegestaan.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De bromfietsbestuurder is uit voorzorg meegenomen naar het ziekenhuis. Hij zou last van zijn nek hebben gehad. De verkeersongevallenanalyse onderzoekt het ongeval. De politie maakt een proces-verbaal op tegen de man.