Hennepkwekerij in aanbouw ontmanteld

Geplaatst op 12 januari 2012, om 17:22 uur

LOCHEM – De politie heeft woensdagavond een hennepkwekerij in aanbouw aan de Kwinkweerd in Lochem ontmanteld. Er stonden nog geen planten. Er zijn drie mannen opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de kwekerij.

De politie kwam de kwekerij op het spoor na tips. In het pand troffen de agenten een in aanbouw zijnde hennepkwekerij aan. De stroom bleek illegaal te worden afgetapt. De energieleverancier legt waarschijnlijk een naheffing op. Bij de kwekerij zijn twee mannen (34 en 42 jaar) uit Nijmegen en een 31-jarige man uit Wijchen aangehouden. Het drietal is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. De kweekbenodigdheden zijn in beslag genomen en vernietigd.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

In de nacht van woensdag op donderdag  hielden agenten bij hetzelfde pand een 38-jarige man uit Wijchen aan op verdenking van inbraak. Surveillerende agenten zagen rond 05.30 uur een deur van het pand open staan. Toen zij gingen kijken sloegen drie mannen op de vlucht. Twee mannen wisten te ontkomen. De derde, een 38-jarige man uit Wijchen, is aangehouden en meegenomen voor verhoor.