Meerdere politiecontroles in Zutphen - GelreNieuws        

Meerdere politiecontroles in Zutphen

Geplaatst op 23 januari 2012, om 16:09 uur

ZUTPHEN – In Zutphen heeft de politie zaterdag op meerdere plaatsen verkeerscontroles gehouden. Een aantal na klachten van buurtbewoners. In totaal gingen 172 bestuurders op de bon, aldus een politiewoordvoerder maandag.

In de middag is er vooral gecontroleerd op het rijden door een rood verkeerslicht bij de Oude IJsselbrug. In ruim 2,5 uur tijd reden twaalf bestuurders door rood. Zes bestuurders bleken niet handsfree te bellen en drie automobilisten droegen geen gordel.

Op de Weg naar Voorst is er op snelheid gecontroleerd na klachten over de hoge snelheid bij de wijkagent. In totaal reden 149 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was 88 kilometer per uur, waar 50 km/u is toegestaan.

’s Avonds hebben agenten een alcoholcontrole gehouden aan de Kanonsdijk. In totaal moesten 329 bestuurders blazen. Twee bleken gedronken te hebben. Eén bestuurder blies 0.8 promille, kreeg een bekeuring en een rijverbod. De tweede, een 50-jarige Arnhemmer blies 1.7. Dat is meer dan drie keer het maximum voor ervaren bestuurders. Het rijbewijs van de man is daarom ingevorderd.