Mogelijk meer slachtoffers verkrachters

Geplaatst op 10 januari 2012, om 22:06 uur

ARNHEM – De vier mannen die op zondag 6 november in de vroege ochtend een 24-jarige vrouw in haar woning aan de Sint Janskerkstraat in Arnhem-Noord hebben verkracht, hebben mogelijk meer slachtoffers gemaakt. Dat zei de politie dinsdagavond in Opsporing Verzocht.

Het slachtoffer nam na een avond uit een jongeman mee naar haar woning. Hij noemde zich Laurenzo, zei dat hij 31 oud was en uit Rotterdam kwam. Het stel werd door drie vrienden van de man thuis afgezet. De vrienden zeiden weer terug te rijden naar Rotterdam, maar dat deden ze niet. Even later kwamen ze de slaapkamer van de Arnhemse binnen. Daar werd het slachtoffer door het viertal verkracht. Toen de mannen er weer vandoor gingen namen ze onder meer een televisie en laptop van het slachtoffer mee.

De man die zich Laurenzo noemde heeft volgens de politie een negroïde uiterlijk, is zo’n 25 a 30 jaar oud, rond de 1 meter 65 lang en hij heeft twee lange vlechten, een soort dreadlocks. Hij heeft twee gouden voortanden en hij draagt tatoeages in zijn nek en hals.

De 3 vrienden zijn alle drie negroïde mannen, vermoedelijk van Surinaamse of Antilliaanse afkomst. Ze zijn vermoedelijk tussen de 26 en 32 jaar oud en één van hen heeft ook lange dreadlocks tot aan zijn middel. Eén van de andere mannen droeg een ringbaardje en een zwarte hiphop-pet. Alle vier droegen ze wijde kleding. De drie vrienden komen mogelijk ook uit Rotterdam of omgeving.

De daders reden die nacht mogelijk in een blauwe auto, waarschijnlijk van het type sedan dus met een kofferbak. De auto heeft vier deuren en de eerste twee letters van het kenteken zijn GG. Wat het precieze merk en de rest van het kenteken is dat hoopt de politie van getuigen te horen die de auto in de nacht van 5 op 6 november hebben gezien bij de Luxor of op de Sint Janskerkstraat in Arnhem. Of van mensen in de directe omgeving van de daders.

Mensen met tips en getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie Gelderland-Midden via telefoonnummer 0800-6070 of 0900-8844.

Na de uitzending heeft de politie 26 tips gekregen. Deze worden onderzocht.

Zie ook: – Arnhemse (24) slachtoffer groepsverkrachting