Poging overval op woning in Doetinchem

Geplaatst op 16 januari 2012, om 18:51 uur

DOETINCHEM – Een 54-jarige vrouw aan de Beethovenlaan in Doetinchem is maandag licht gewond geraakt toen zij in haar woning werd overvallen. De twee daders, een getinte man en een blanke vrouw gingen er zonder buit vandoor.

De overval werd omstreeks 17.50 uur bij de alarmcentrale gemeld. Kort daarvoor was er bij de vrouw aangebeld. Er stond een blanke vrouw in een soort uniform voor de deur. Het leek of zij van een pakketdienst was. Direct daarop verscheen ook een getinte man en beiden drongen naar binnen, waarbij de bewoonster tijdens een worsteling licht gewond raakte. De daders zijn er zonder buit vandoor gegaan. De vrouw hoefde niet naar het ziekenhuis.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De gealarmeerde politie stelde direct een onderzoek in de omgeving in en het overvallenteam werd ook betrokken in het onderzoek. Er werd een twitterbericht verstuurd en het slachtoffer is op het politiebureau opgevangen. Hier is ook een eerste verklaring van haar opgenomen.

De verdachten voldoen aan het volgende signalement:
De getinte man is ongeveer 30 jaar en zo’n 1.70m lang. Hij heeft zwart haar en donkere ogen en droeg een donkerblauwe jas en donkerblauwe spijkerbroek.
De blanke vrouw wordt op 24 à 25 jaar geschat. Zijn is ongeveer 1.68 m lang en heeft blond haar dat zij in een staart of vlecht droeg. Ze droeg donkerblauwe kleding, een soort uniform van een pakketdienst met een stropdas.

Tips zijn welkom via 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.