Stille tocht voor doodgestoken Arnhemse

Geplaatst op 25 januari 2012, om 21:36 uur


ARNHEM
– Naar schatting 600 mensen liepen woensdagavond in Arnhem mee in de stille tocht voor de Arnhemse Joyce Hau (15). Het meisje werd op zaterdag 14 januari neergestoken en overleed donderdag in het ziekenhuis.

Burgemeester Krikke liep samen met de familie voorop en sprak de menigte toe. Ze toonde zich “bijzonder geschokt”. “Het is een abrupt einde van het leven van een meisje op de drempel van volwassenheid”, zei Krikke. “We zijn hier om steun te geven aan de vader, moeder, het broertje en de familie van Winsie. Om hen kracht te geven, maar ook zijn we hier om steun te zoeken bij elkaar. Steun van mens tot mens, omdat we zoveel moeite hebben om te bevatten wat er is gebeurd.” De tocht startte bij het stadhuis en ging langs het ouderlijk huis in de Stadhoudersstraat waar het meisje die bewuste zaterdag werd neergestoken.

Aan het eind van de tocht hield een vertegenwoordiger van de familie een korte toespraak. De familie hoopt dat de verdachten als volwassenen worden berecht. De familie vindt het onvoorstelbaar dat ze in het eigen huis niet veilig is.

De vermoedelijke dader, een 14-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel, werd direct na de steekpartij aangehouden en zit vast. Ook een jongen van 17 en een meisje van 16 werden enkele dagen later aangehouden. Het meisje was een van de beste vriendinnen van het slachtoffer. Beiden zaten op het Lorentz College.

Joyce, voor vrienden Winsie, wordt donderdag in besloten kring gecremeerd.

[jwplayer mediaid=”56913″]