Twee 65-plussers beroofd in Doetinchem - GelreNieuws.nl

Twee 65-plussers beroofd in Doetinchem

Geplaatst op 8 januari 2012, om 14:23 uur

DOETINCHEM – In Doetinchem zijn zaterdagmiddag een 65-jarige man uit Gaanderen en een 71-jarige vrouw uit die stad beroofd. Dat gebeurde op het Pasplein en de Slingelaan.

De 65-jarige man verklaarde tegenover de politie dat hij rond 16.45 uur op het Pasplein in zijn geparkeerde auto had zitten wachten, toen hij werd aangesproken door een voorbijganger. Ineens trok deze voorbijganger de autoportier open en wilde onder bedreiging van een mes dat de man uit zijn auto zou komen. De man wilde de autosleutels. Het slachtoffer gaf deze niet af en zag kans te ontkomen. Uit de auto bleek even later een sleutelbos en rookwaar te zijn gestolen.

De dader is een blanke man tussen de 20 en 25 jaar oud met kort donker haar. Hij droeg een donkere korte jas en waarschijnlijk een spijkerbroek.

De vrouw fietste rond 17.15 uur over de Slingelaan. Toen ze stilstond om een blikje op te rapen van de straat, werd ze ineens van achter vastgepakt door een man. De man griste de tas weg van de vrouw en nam ook haar fiets mee. Hij is weggefietst richting de J.F. Kennedylaan.

De dader zou ongeveer 18 jaar oud zijn met een tenger postuur, kort zwart haar en hij droeg een donker kort jack. De gestolen fiets is een groene gazelle impala damesfiets met rokzadel en kilometerteller op het stuur.

De politie onderzoekt de berovingen en is op zoek naar getuigen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com