Twee berovingen mislukt in Doetinchem

Geplaatst op 20 januari 2012, om 12:25 uur

DOETINCHEM – De politie stelt een onderzoek in naar twee incidenten die zich woensdagavond afspeelden op de Hofstraat en Leerinkstraat in Doetinchem. In beide gevallen is er gedreigd en eiste een onbekende man geld.

Even na 23.00 uur werd de 60-jarige man op de Hofstraat, ter hoogte van de fietsenstalling van het Amphiontheater, bedreigd door een onbekende man op een damesfiets. De man eiste het geld. Het slachtoffer wist te ontkomen en de dader is in onbekende richting weggefietst. Het signalement van de verdachte is; een blanke man van 35 à 40 jaar oud. De man droeg een donker vest.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Op dezelfde avond, rond 22:45 uur, werd een 41-jarige vrouw uit Doetinchem bedreigd op de Leerinkstraat. Ook zij is benaderd door een onbekende man op een fiets die geld van haar eiste. Dit leverde ook niets op waarna de man is weggefietst. De man verdween over de Haareweg in de richting van het centrum. Zijn signalement is; een licht getinte man met korte zwarte stekels. Hij is ongeveer 1.73 m. lang en 25 à 30 jaar oud. Hij droeg een grijs vest.

De politie is in verband met het onderzoek naar beide incidenten op zoek naar getuigen. Men kan hiervoor contact opnemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).