Vergeefse zoektocht naar drenkeling Arnhem

Geplaatst op 10 januari 2012, om 18:39 uur

ARNHEM – De 17-jarige Arnhemmer, die dinsdagochtend was aangehouden op verdenking van zijn betrokkenheid bij het mogelijk te water raken van een tot dusver onbekende man op de Rijnkade in zijn woonplaats is vrijgelaten. Het onderzoek naar het incident wordt nog wel voortgezet.

Dinsdagochtend vroeg even na zeven uur werd er bij de hulpdiensten alarm geslagen nadat er was gemeld dat er op de Rijnkade in Arnhem iemand te water zou zijn geraakt. Een zoektocht door duikers van de brandweer en met boten leverde tot na een uur na de melding echter geen resultaat op. Ook nadien tot laat in de middag is nog vergeefs met boten van de Waterpolitie en Rijkswaterstaat gezocht. De melder van het incident bleek de 17-jarige Arnhemmer te zijn die tegenover de politie verklaarde dat hij verwikkeld was geraakt in een schermutseling met een onbekende man. De man zou daarbij in het water zijn gevallen en onder het wateroppervlak zijn verdwenen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Na uitgebreid verhoor was er voor de politie geen reden meer om de Arnhemmer langer vast te houden. Tot dusver zijn er echter geen feiten of omstandigheden aan het licht gekomen die het verhaal van de jongen bevestigen. De politie neemt de zaak wel serieus is dan ook op zoek naar getuigen die mogelijk iets hebben gezien van de schermutseling op de Rijnkade, nabij de Nieuwstraat.