Verkeerscontrole Apeldoorn De Maten

Geplaatst op 28 januari 2012, om 17:03 uur

APELDOORN – De politie heeft vrijdagavond en –nacht in de Maten een grote verkeerscontrole gehouden, waarbij met name is gelet op snelheidsovertredingen en geluidsoverlast veroorzaakt door zogenaamde bruluitlaten. In totaal zijn 35 processen-verbaal uitgeschreven.

De controle vond plaats tussen 20:00 uur en 01:30 uur, op een sportterrein aan de Landrostlaan. Daarnaast zijn ook radarwagens ingezet. Deze hebben samen precies 100 bestuurders betrapt op snelheidsovertredingen. Deze krijgen een bekeuring thuis.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

35 processen-verbaal
Tijdens de controle zijn 35 bestuurders bekeurd. Vier bestuurders voor het overschrijden van het toegestane geluidsniveau van de uitlaat (de zogenaamde bruluitlaten), en één bromfietser voor het overschrijden van de constructiesnelheid van de brommer (opgevoerde brommer). Verder zijn er bestuurders beboet voor ondermeer het niet dragen van de gordel, te hard rijden, niet kunnen tonen rijbewijs, ondeugdelijke verlichting auto, rijden zonder fiets- of bromfietsverlichting, verlopen rijbewijs en geen APK-keuring.

Alcohol
Tijdens de controle zijn ook blaastesten afgenomen. In totaal hebben 313 bestuurders geblazen, vier van hen hadden teveel gedronken. Het hoogst gemeten promillage was 1,3. Het rijbewijs van deze bestuurder is ingenomen.

Een 24-jarige Apeldoorner die zonder licht op een snorscooter reed, probeerde de politie even na middernacht te ontvluchten toen deze hem wilde controleren. Via allerlei smalle steegjes in de Dreven probeerde hij de motoragent die hem achtervolgde van zich af te schudden. Op de Imkersdreef lukte het de motoragent om de bestuurder tot stoppen te dwingen, waarna de 24-jarige er nog rennend vandoor ging. De agent wist de man echter vrij snel te achterhalen, waarna hij hem naar de grond heeft gewerkt en geboeid. De Apeldoorner werd in eerste instantie aangehouden vanwege zijn gevaarlijke rijgedrag. Daar kwam op het politiebureau rijden onder invloed bij toen hij bij de ademanalyse 0,9 promille blies. De man bleek een beginnend bestuurder te zijn, dus zijn rijbewijs is ingevorderd. Ook zijn de scooter, en een vlindermes die bij fouillering van de man werd aangetroffen, in beslag genomen.